You are currently viewing Belajar Cryptocurrency dan Blockchain(Wira Crypto)

Belajar Cryptocurrency dan Blockchain(Wira Crypto)

Course Information

Difficulty: Beginner

Anda munkin selalu dengar tentang cryptocurrency dan blokchain mungkin di berita atau internet atau terdapat kenalan anda selalu cerita pasal cryptocurrency, jadi anda pun ambil keputusan ingin belajar tentang topik cryptocurrency dan blockchain ini.

Tetapi anda tidak pasti nak mula dari mana dan mungkin tidak ada duit yang banyak untuk sertai mana-mana course berkenaan crypto.

Jangan risau dengan course Wira Crypto anda akan mendapat panduan tentang cryptocurrency dan blockchain. Anda akan belajar tentang apa yang anda perlu tahu tentang cryptocurrency.

Di dalam course ini anda akan belajar tentang:

– Penggenalan kepada cryptocurrency

Di bahagian ini anda akan belajar tentang perkara asas cryptocurrency seperti, apa itu sebenarnya cryptocurrency, macam mana ia berfungsi, apa beza dia dengan duit biasa.

Bukan itu saja, anda juga akan belajar tentang teknologi blockchain dan macam mana ia akan mengubah dunia kewangan. Serta macam mana nak beli cryptocurrency pertama anda.

– Cryptocurrency Wallet

Bahagian ini anda akan belajar apa itu wallet dan jenis-jenis wallet yang ada.

Serta cara guna wallet serta tip untuk pastikan wallet kita selamat.

– Jenis-Jenis Cryptocurrency

Di sini anda akan belajar tentang jenis cryptocurrency yang lain, antaranya Ethereum, Litecoin, Ripple(XRP), Bitcoin Cash, dan banyak lagi.

Anda juga akan belajar tentang perbezaan di antara coin dan token.

– Scammer Dalam Cryptocurrency

Kita kene sentiasa peka dengan penipuan. Kes penipuan dalam cryptocurrency juga semakin meningkat, jadi di bahagian ini anda akan belajar tentang jenis-jenis skim atau teknik scammer selalu gunakan dan cara untuk kita elak dariapda menjadi mangsa penipuan mereka.

– Crypto Exchange

Di bahagian ini anda akan belajar tentang jenis-jenis crypto exchange yang ada serta apa perbezaan antara exchange yang berpusat dan tidak berpusat.

Bukan itu saja anda juga akan belajar cara untuk pilih crypto exchange yang bagus.

– Crypto Teknikal Analysis

Ini mungkin bahagian kegemaran kebanyakan orang, di sini anda akan belajar tentang cara untuk membuat analysis asas seperti, teknik support dan resistance, cara baca candlestick, dan chart pattern analysis.

– Cara Pelaburan Dalam Cryptocurrency

Sini anda akan belajar tentang Fundamental Analysis cryptocurrency.

Macam mana cara untuk tentukan projek cryptocurrency yang bagus dan kurang bagus supaya kita dapat membuat keputusan pelaburan yang lebih bagus.

Anda akan belajar cara untuk lihat dan baca white paper, apa yang kita perlu lihat sebelum melabur ke dalam cryptocurrency tersebut.

Sebagai tambahan anda juga akan belajar tentang Initial Coin Offering(ICO) dan apa itu ICO dan ITO(Initial Token Offering).

dan banyak lagi…

Seperti yang anda lihat, banyak benda yang anda akan belajar di dalam course ini dan semuanya ada percuma saja.

Benar course ini 10,000% PERCUMA! Anda tidak perlu bayar apa-apa dan bila anda berjaya tamatkan course ini anda akan belajar kebanyakan benda yang anda perlu tahu tentang cryptocurrency dan blockchain.

Ini adalah sebuah course yang lengkap untuk mereka yang mahu belajar tentang pasaran cryptocurrency dan blockchain.

Apa yang anda tunggu lagi SERTAI sekarang dan mula belajar tentang cryptocurrency. Jumpa anda di dalam course 🙂

Course Instructor

Zul Khairul Zul Khairul Author

Mula tahu tentang trading sejak tahun 2008 dan sejak itu minat terhadap market tidak pernah hilang hingga sekarang. Tujuan saya tubuhkan website Wira Trader adalah untuk menjadikan ia satu tempat komuniti di mana orang ramai boleh belajar serta kongsi penggalaman & ilmu mereka tentang trading.

Free Course

FREE

Pengenalan Kepada Cryptocurrency

Cryptocurrency Wallet

Jenis-jenis Coin

Scammer Dalam Cryptocurrency

Cryptocurrency Exchanges

Teknikal Analisa Cryptocurrency

Cryptocurrency Investment Strategy

Leave a Reply