Chart Analysis untuk pair GBP/NZD dan NZD/USD

Selamat pagi trader-trader

Di pagi hari isnin ini saya akan pantau 2 pair mata wang yang mungkin boleh beri setup, 2 pair tersebut adalah GBP/NZD dan NZD/USD.

NZD/USD

Pair NZD/USD saya menjangkakan kenaikan akan berlaku saya akan pantau zone harga 0.69653 – 0.69524 di situ ada sebuah zone buyer yang kuat.

Saya tidak akan entry selagi harga tidak memasuki zone tersebut dan memberi signal bullish yang menunjukan kenaikan.

Untuk target profit pula saya jangkakan market akan naik hingga ke zone kuning di atas 0.70293 – 0.70448, tapi minggu ini tiada news berkenaan NZD tetapi ada banyak news yang impak kuat untuk mata wang USD.

GBP/NZD

Untuk pair GBP/NZD pula saya jangkakan arah yang bertentangan, zone yang saya akan perhatikan adalah 1.98646 – 1.98841 ini adalah zone pertama.

Zone kedua pula di 1.99286 – 1.99696, dua zone ini saya akan perhatikan apabila harga sudah memasuki kawasan tersebut dan mencari peluang untuk sell.

Minggu ini juga terdapat banyak news berkenaan GBP yang boleh memberi impak yang kuat pada mana-mana pair GBP. Jadi perlu berhati-hati.

Seperti biasa jangan lupa untuk menjaga risiko ketika trading.


Dapatkan bonus $30 anda Sekarang !!!

Apa yang anda perlu buat hanyalah daftar akaun sebenar dan mengesahkannya.

Lihat Cara Untuk Claim Bonus $30 Anda.


 

Zul Khairul

Mula tahu tentang trading sejak tahun 2008 dan sejak itu minat terhadap market tidak pernah hilang hingga sekarang. Tujuan saya tubuhkan website Wira Trader adalah untuk menjadikan ia satu tempat komuniti di mana orang ramai boleh belajar serta kongsi penggalaman & ilmu mereka tentang trading.

Leave a Reply