Teknikal Analysis pair EUR/NZD dan USD/CAD

Selamat tengah hari,

Hari ini saya ingin berkongsi pendapat saya berkenaan pair EUR/NZD dan juga pair USD/CAD. Kedua-dua pair ini menunjukan ciri-ciri pasaran yang bagus untuk saya lihat.

EUR/NZD

Pair EUR/NZD saya menjangkakan pergerakan naik buat sementara waktu, untuk jangka masa lama saya masih jangkakan pair ini masih di dalam downtrend.

Area yang saya akan pantau adalah di kawasan harga 1.66662 – 1.67042, ianya agak luas sedikit tapi di zone ini saya akan lihat jika ada peluang untuk entry sell apabila harga sampai ke kawasan tersebut.

USD/CAD

Ketika ini harga sedang berada berdekatan dengan level support pertama di 1.26394 – 1.26275, tapi dari entry sekarang saya akan tunggu untuk harga masuk ke zone itu dahulu dan pasaran menunjukan ciri-ciri bullish.

Jika harga break level pertama, saya akan lihat riaksi market di zone kawasan ke dua pula 1.26096 – 1.25976, jika terdapat ciri-ciri market bertahan di kawan ini itu satu petunjuk yang bagus.

Trading adalah satu risiko yang tinggi dan anda boleh kehilangan kesemua modal anda. Kesemua analaysis di sini adalah hanya pandanggan aaya terhadap pasaran.

Segala Trade Yang Anda Ambil atau Lakukan Adalah Atas Faktor Risiko Anda Sendiri.


Dapatkan bonus $30 anda Sekarang !!!

Apa yang anda perlu buat hanyalah daftar akaun sebenar dan mengesahkannya.

Lihat Cara Untuk Claim Bonus $30 Anda.


Zul Khairul

Mula tahu tentang trading sejak tahun 2008 dan sejak itu minat terhadap market tidak pernah hilang hingga sekarang. Tujuan saya tubuhkan website Wira Trader adalah untuk menjadikan ia satu tempat komuniti di mana orang ramai boleh belajar serta kongsi penggalaman & ilmu mereka tentang trading.

Leave a Reply