BROKER PILIHAN & CLAIM BONUS

 


Broker yang saya sarankan adalah XM.

Broker XM ini sudah beroperasi sejak 2009 kiranya sudah lebih 10 tahun jadi mereka sudah ada banyak penggalaman dalam industri ini, serta mereka mempunyai regulation daripada ASIC, CySec, IFSC.

Anda boleh mula trade di broker ini dengan modal serendah $5 untuk membuka akaun trading.

Sekiranya anda mahu tahu lebih mendalam lagi tentang broker ini anda boleh baca review kami tentang broker xm di Broker XM Review Tahun 2021.

Broker ini juga ada memberikan $30 no deposite bonus untuk pelangan baru mereka, jadi anda boleh gunakan bonus tersebut untuk mencuba broker xm ini.

Cara Claim Bonus $30 Dari XM

Ok saya akan ajar anda macam mana caranya untuk claim bonus $30 anda daripada broker XM.

Bonus $30 ini anda tidak boleh keluarkan tetapi hasil keuntungan daripada trade menggunakan bonus $30 tersebut anda boleh keluarkan.

Sila guna maklumat anda yang sebenar ketika pendaftaran kerana anda akan perlu mengesahkan identiti anda kemudian.

Mari kita mula.

Pertama sekali anda boleh klik butang di bawah dan anda akan terus ke borang pendaftaran bonus $30 tersebut.

Lepas itu anda perlu isi borang pendaftaran tersebut, ianya maklumat butiran yang asas seperti nama anda, negara, bahasa, no telefon, dan email.

 

Di belah “Butiran Akaun Perdagangan” pula anda perlu pilih platform trading yang anda mahu guna, saya sarankan pilih metatrader 4 sebab kita akan menggunakan platform tersebut di dalam course ini.

“Jenis Akaun” pula anda perlu pilih jenis akaun yang anda mahu guna seperti Standard, Micro atau XM Ultralow, saya akan terangkan dengan lebih mendalam lagi yang mana patut anda pilih dan kenapa.

Sekarang ini anda mesti sudah tahu maksud standard akaun dan juga micro ianya adalah perbezaan lot saiz, standard akaun persamaan dengan 100,000 unit setiap 1 lot manakala micro adalah 1000 unit setiap satu lot.

Kalau anda perasan ada dua akaun “XM Ultra Low” dan satu adalah micro dan satu standard sama saja maksud dia adalah perbezaan unit setiap 1 lot tetapi akaun XM Ultra Low ini adalah akaun Spread yang rendah, serendah 0.6 pip.

Jadi yang mana patut anda pilih?

Saya sarankan anda pilih akaun Micro, ini sebab modal $30 agak susah untuk di tampung oleh standard akaun dan anda boleh kehilangan bonus $30 tersebut dalam beberapa kali trade yang salah.

Tetapi di akaun micro anda boleh trade dengan mengunakan modal $30 dengan membuka lot saiz yang bersesuaian.

Selepas anda sudah pilih jenis akaun yang anda mahu gunakan tekan butang “Teruskan Kepada Langkah 2”.

Di sini anda perlu letak tarikh lahir anda dan alamat anda dan di belah warga AS anda pilih saja “tidak” sekiranya anda bukan warga Amarika Syarikat.

Pilih matawang apa yang anda mahu gunakan di dalam akaun anda, contoh seperti USD, EUR, GBP, etc.

Kemudian Pilih leverage yang anda mahu pakai dan untuk bonus akaun pilih “Ya” supaya anda dapat terima bonus.

– Jumlah Pelaburan

Pilih anggaran jumlah pelaburan anda adakah ianya lebih dari $20,000

– Tujuan Yang Dimaksudkan & Bentuk Urusniaga

Pilih saja Kepelbagaian

– Status Perkerjaan

Adakah anda sudah mempunyai perkerjaan atau masih belajar atau sudah bersara?

Sekiranya pilih status sebagai berkerja anda perlu pilih bidang perkerjaan anda contoh sekiranya anda seorang guru pilih pendidikan.

– Tahap Pendidikan

Tahap pelajaran anda adakah peringkat sarjana atau munkin master, etc.

– Kemudian Pilih Anggaran Pendapatan Anda

sekiranya kurang daripada $50,000 pilih pilihan pertama.

Letakan kata laluan atau pasword anda mahu guna, pastikan anda ingat pasword anda kerana anda akan gunakan pasword tersebut bila mahu login ke website broker dan trading platform.

Tandakan kotak pengesahan tersebut dan tekan “Buka Akaun Real”.

Yang terakhir sekali adalah anda hanya perlu login ke website broker dengan menggunakan id anda yang di hantarkan ke email anda dan password adalah password yang anda gunakan ketika pendaftaran.

Apabila anda sudah login, anda akan nampak kotak oren ini yang katakan anda perlu sahkan identiti anda.

Anda hanya perlu upload gambar seperti lesen memandu atau document seperti bank statement untuk sahkan identiti, kemudian selepas proses pengesahan sudah selesai bonus $30 tersebut akan di kreditkan ke dalam akaun anda secara automatic.

TIP:

Saya sarankan anda simpan dahulu akaun bonus $30 tersebut jangan risau bonus tersebut tidak akan tamat tempoh selagi anda tidak keluarkan hasil keuntungan anda.

Apa yang saya sarankan adalah selepas anda sudah claim bonus, buka lagi satu akaun tetapi ianya akaun demo dan anda akan berlatih di akaun demo tersebut sepanjang course ini.

Jadi apabila anda sudah tamat course ini dan sudah yakin untuk trade secara live anda boleh mula trade dengan mengunakan akaun bonus tersebut.