Chart Analysis untuk Pair EUR/CAD dan AUD/JPY

Selamat pagi,

Hari ini saya ingin berkongsi analysis untuk pair EUR/CAD dan juga AUD/JPY. Analysis ini adalah berdasarkan pandangan saya terhadap keadaan semasa pasaran.

EUR/CAD

Untuk pair EUR/CAD saya jangkakan pergerakan menaik akan berlaku di pair ini. Ketika sedang menulis ini harga sudah pun berada di zone pertama 1.47794 – 1.47569, jika harga dapat bertahan di level ini ianya mungkin peluang trade yang bagus.

Jika harga break level pertama level kedua jangkaan saya pula adalah di 1.46829 – 1.46592, sekiranya harga sampai di zone ke-2 ini dan menunjukan ciri bullish bahawa ianya bertahan.

AUD/JPY

Pair AUD/JPY ini juga saya jangkakan akan berlakunya kenaikan dan sama seperti keadaan di EUR/CAD ketika saya sedang menulis ini harga sedang berada di zone pertama iaitu di harga 80.764 – 80.671, jika berlakunya ciri-ciri bullish di level ini itu menunjukan kemungkinan level tersebut akan bertahan.

Untuk level ke-2 pula sekiranya harga break dari zone pertama, saya akan lihat zone harga 80.491 – 80.398, sekiranya level ini bertahan market akan menunjukan ciri-ciri bullish di zone tersebut. Dan kenaikan mungkin boleh hingga ke zone resistance di 81.663 – 81.386, ini adalah zone resistance tertinggi.

Jangan lupa untuk menjaga risk management dan juga money management ketika trading.

Trading adalah satu risiko yang tinggi dan anda boleh kehilangan kesemua modal anda. Kesemua analaysis di sini adalah hanya pandanggan aaya terhadap pasaran.

Segala Trade Yang Anda Ambil atau Lakukan Adalah Atas Faktor Risiko Anda Sendiri.


Dapatkan bonus $30 anda Sekarang !!!

Apa yang anda perlu buat hanyalah daftar akaun sebenar dan mengesahkannya.

Lihat Cara Untuk Claim Bonus $30 Anda.


Zul Khairul

Mula tahu tentang trading sejak tahun 2008 dan sejak itu minat terhadap market tidak pernah hilang hingga sekarang. Tujuan saya tubuhkan website Wira Trader adalah untuk menjadikan ia satu tempat komuniti di mana orang ramai boleh belajar serta kongsi penggalaman & ilmu mereka tentang trading.

Leave a Reply