Teknikal Analysis pair EUR/AUD dan AUD/CHF

Selamat tengah hari,

Minggu ini saya akan fokus kepada dua pair mata wang ini EUR/AUD dan AUD/CHF. Dan ini adalah pandangan saya untuk kedua-dua pair tersebut.

EUR/AUD

Saya akan fokus untuk pergerakan bearish pada pair ini. Dan kawasan yang saya akan perhatikan adalah di sekitar harga 1.56656 – 1.56465, jika terdapat ciri-ciri bearish di kawasan ini ianya mungkin menunjukan level tersebut akan bertahan.

Jika harga break level pertama saya akan tunggu untuk market sampai ke level ke-2 pula di harga 1.57631 – 1.57445. Ini adalah dua level resistance yang saya akan perhatikan.

Minggu ini akan ada banyak news tentang EUR seperti pada hari selasa akan ada ECB(Europe Central Bank) akan memberikan ucapan, dan keluaran data seperti Consumer Price Index(CPI) yang mungkin akan memberi impak yang kuat pada mata wang EURO akan dikeluarkan pada hari rabu ini.

AUD/CHF

Untuk pair AUD/CHF saya akan fokus untuk pergerakkan bullish di pair ini. Saya akan lihat level pertama di 0.68322 – 0.68249, jika berlaku tanda-tanda bullish di kawasan tersebut ianya mungkin petunjuk bahawa harga akan bertahan di level itu.

Untuk zone level kedua pula di 0.68109 – 0.68001. Ini adalah 2 zone support yang saya akan pantau.

Trading adalah satu risiko yang tinggi dan anda boleh kehilangan kesemua modal anda. Kesemua analaysis di sini adalah hanya pandanggan aaya terhadap pasaran.

Segala Trade Yang Anda Ambil atau Lakukan Adalah Atas Faktor Risiko Anda Sendiri.


Dapatkan bonus $30 anda Sekarang !!!

Apa yang anda perlu buat hanyalah daftar akaun sebenar dan mengesahkannya.

Lihat Cara Untuk Claim Bonus $30 Anda.


Zul Khairul

Mula tahu tentang trading sejak tahun 2008 dan sejak itu minat terhadap market tidak pernah hilang hingga sekarang. Tujuan saya tubuhkan website Wira Trader adalah untuk menjadikan ia satu tempat komuniti di mana orang ramai boleh belajar serta kongsi penggalaman & ilmu mereka tentang trading.

Leave a Reply