Analisa pair AUD/JPY dan GBP/NZD

Selamat Pagi,

Harap minggu lepas non farm payroll(NFP) semuanya ok. Minggu ini saya akan kongsikan pandangan saya untuk pair AUD/JPY dan juga GBP/NZD. Mari kita lihat analisa untuk 2 pair ini.

AUD/JPY

Pair AUD/JPY saya menjangkakan kenaikan mungkin akan berlaku di pair ini. Zone pertama yang saya akan lihat adalah 81.207-81.503, zone ini adalah zone support pertama yang mungkin harga akan bertahan. Tapi jika harga break level ini saya akan lihat riaksi harga di zone support kedua di 80.675-80.536

Jika berlakunya ciri-ciri bullish di area tersebut ia mungkin menunjukan bahawa level tersebut akan bertahan.

GBP/NZD

Terdapat 2 situasi untuk pair GBP/NZD, yang pertama adalah sambung pergerakan bullish di zone support 2.03499-2.03168

Tetapi situasi kedua pula jika anda lihat line warna oren saya jangkakan pergerakan menurun. Ini kerana terdapat kemungkinan untuk berlakunya chart pattern triple top di GBP/NZD. Jika harga close di bawah zone pertama terdapat kemungkinan tinggi market membuat pattern tersebut.

Jadi kita perlu perhatikan apakah pergerakan yang market akan buat. Jangan lupa untuk menjaga risk serta money management ketika trading.

Trading adalah satu risiko yang tinggi dan anda boleh kehilangan kesemua modal anda. Kesemua analaysis di sini adalah hanya pandanggan saya terhadap pasaran.

Segala Trade Yang Anda Ambil atau Lakukan Adalah Atas Faktor Risiko Anda Sendiri.


Dapatkan bonus $30 anda Sekarang !!!

Apa yang anda perlu buat hanyalah daftar akaun sebenar dan mengesahkannya.

Lihat Cara Untuk Claim Bonus $30 Anda.


Zul Khairul

Mula tahu tentang trading sejak tahun 2008 dan sejak itu minat terhadap market tidak pernah hilang hingga sekarang. Tujuan saya tubuhkan website Wira Trader adalah untuk menjadikan ia satu tempat komuniti di mana orang ramai boleh belajar serta kongsi penggalaman & ilmu mereka tentang trading.

Leave a Reply