Chart Analysis untuk pair GBP/JPY dan USD/CAD

Selamat pagi trader

Hari ini saya akan fokus di pair GBP/JPY dan USD/CAD kerana kedua-dua pair ini menunjukan potensi trade yang agak bagus.

USD/CAD

Saya menjangkakan USD akan mengguat pada minggu ini jadi secara tidak langsung saya jangkakan pergerakkan bullish di pair USD/CAD.

Level yang saya akan lihat adalah di harga 1.24524 – 1.24224. Sekiranya berlaku tanda-tanda bullish di zone kawasan harga itu, ianya mungkin satu peluang entry yang bagus, tetapi ingat tiada apa yang kepastian 100 peratus. Jadi jangan lupa untuk melakukan risk management untuk elak daripada alami kerugian yang besar.

GBP/JPY

Pair GBP/JPY saya menjangkakan penurunan untuk pair ini. Ketika sedang menulis ini harga sedang berada di level pertama 153.359 – 152.966. Jika berlakunya ciri-ciri bearish di level ini ianya mungkin menunjukan level itu bertahan.

Sekiranya harga break dari level pertama, saya akan lihat riaksi market di level resistance kedua di 154.770 – 154.372.

Trading adalah satu risiko yang tinggi dan anda boleh kehilangan kesemua modal anda. Kesemua analaysis di sini adalah hanya pandanggan aaya terhadap pasaran.

Segala Trade Yang Anda Ambil atau Lakukan Adalah Atas Faktor Risiko Anda Sendiri.


Dapatkan bonus $30 anda Sekarang !!!

Apa yang anda perlu buat hanyalah daftar akaun sebenar dan mengesahkannya.

Lihat Cara Untuk Claim Bonus $30 Anda.


Zul Khairul

Mula tahu tentang trading sejak tahun 2008 dan sejak itu minat terhadap market tidak pernah hilang hingga sekarang. Tujuan saya tubuhkan website Wira Trader adalah untuk menjadikan ia satu tempat komuniti di mana orang ramai boleh belajar serta kongsi penggalaman & ilmu mereka tentang trading.

Leave a Reply