Teknikal Analysis untuk pair EUR/USD dan GBP/AUD

Selamat pagi

Harap minggu lepas punya trading semua ok. Minggu ini saya ingin kongsikan pandangan saya untuk pair EUR/USD dan GBP/AUD.

EUR/USD

Untuk pair ini saya jangkakan kenaikan akan berlaku pada minggu ini. Level yang saya akan lihat adalah 1.16099 – 1.16061, ketika ini harga sedang berada berdekatan dengan level pertama.

Jika level pertama tidak berjaya bertahan saya akan lihat apa riaksi market di level ke-2 1.15935 – 1.15900, jika berlakunya ciri-ciri bullish ianya mungkin bermaksud level tersebut akan bertahan.

Tapi kita perlu berhati-hati sikit untuk mana-mana pair berkaitan dengan USD minggu ini kerana akan ada keluaran data NFP pada hari jumaat ini.

GBP/AUD

Pair GBP/AUD saya akan lebih foksu kepada penurunan minggu ini. Level pertama adalah di 1.87049 – 1.87201, jika adanya berlaku ciri-ciri bearsih ia mungkin menunjukan level tersebut akan bertahan.

Sekiranya level pertama tidak bertahan saya akan lihat harga di level kedua pula di 1.87622 – 1.87776, apa-apa pun jangan lupa untuk jaga risk management dan juga money management ketika trading.

Trading adalah satu risiko yang tinggi dan anda boleh kehilangan kesemua modal anda. Kesemua analaysis di sini adalah hanya pandanggan aaya terhadap pasaran.

Segala Trade Yang Anda Ambil atau Lakukan Adalah Atas Faktor Risiko Anda Sendiri.


Dapatkan bonus $30 anda Sekarang !!!

Apa yang anda perlu buat hanyalah daftar akaun sebenar dan mengesahkannya.

Lihat Cara Untuk Claim Bonus $30 Anda.


Zul Khairul

Mula tahu tentang trading sejak tahun 2008 dan sejak itu minat terhadap market tidak pernah hilang hingga sekarang. Tujuan saya tubuhkan website Wira Trader adalah untuk menjadikan ia satu tempat komuniti di mana orang ramai boleh belajar serta kongsi penggalaman & ilmu mereka tentang trading.

Leave a Reply